program2

Program

För framtidens handel med byggmaterial
Byggmaterialhandelns kunder ställer ständigt nya och större krav och det är upp till oss att leda branschen in i framtiden.

För att lyckas med detta krävs samsyn och samordning, och för att skapa det behövs en gemensam samlingsplats. Byggmaterialdagarna utgör en unik chans att hitta gemensam mark.

Att bygga givande relationer och samtidigt ta del av Sveriges främsta experter inom viktiga ämnen som hållbarhet, ekonomi, näringsliv, politik, säkerhet och trender som påverkar byggbranschen i allmänhet och handeln med byggmaterial i synnerhet.

Var med och påverka byggbranschens framtid – välkommen!

Samtliga talare är släppta – Läs mer här!


Preliminära hålltider

Dag 1, 6 september 2018

11.00 – 13.00 Lunch, registrering & utställarmingel i valfri ordning
13.00 – 14.40 Seminarium – Alla blir vi digitala! Vad gör vi?

Johan Eriksson
Johan Eriksson är en mångfacetterad ledare med bred erfarenhet från olika branscher och organisationer. Johan ingår i Googles ledningsgrupp för norra Europa, är engagerad i start-ups och föreläser om ledarskap, innovation och digitalisering.

På ett pedagogiskt och fantasieggande sätt berättar Johan om bland annat trender, globalisering, digitalisering och vad det betyder för oss. Både för oss som individer, men framförallt vad det betyder för vår branch.

Emma Blom
Emma Blom har arbetat med marknadsföring och PR i över tio år, och är VD och grundare av Social Industries. Tack vare sitt ständiga öra mot marken och sitt gedigna intresse för branschen, har hon blivit en av Sveriges mest eftertraktade och uppskattade experter inom marknadsföring i sociala medier. Hon arbetar med att utveckla några av landets största varumärkens digitala närvaro – i både köpta och förtjänade kanaler.

14.40 – 15.10 Paus
15.10 – 17.05 Seminarium – Bygg för framtiden

Erik Herngren
Hur ser handelns position ut framöver? Hur påverkas vi av omvärlden när det kommer till digitaliseringens logik och effekter på marknaden, och hur kan vi utnyttja AI för att effektivisera byggbranschen?

Detta och mycket mer berör omvärldsanalytikern Erik Herngren i sin föreläsning under Byggmaterialdagarna. Erik är senior partner på Kairos Future och strategisk rådgivare till ett brett spektrum av uppdragsgivare.

17.05 – 17.35 Paus
17.35 – 18.10 Seminarium – Tänk om!

Troed Troedsson
Bygger vi för framtiden – eller bygger vi fast oss?

Den digitaliserade värld vi gradvis är på väg in i ger helt nya spelregler. Spotify, Klarna, Kry och Air B’n’B är bara några exempel på hur etablerade aktörer blir omsprungna. Och dessutom omsprungna av någon som aldrig varit i närheten av respektive bransch.

Det går att undvika. Det går att se till att man utvecklar sin egen verksamhet fort nog. Men det kräver att man förstår vad som händer.

Troed Troedson är en av landets mest anlitade föreläsare och analytiker när det gäller framtid. Han berättar, på ett både roande och oroande sätt, om hur man blir framgångsrik också i nästa århundrade.

18.10 19.10 Incheckning och ombyte
19.10 – 19.30 Fördrink
19.30 – 22.00 Middag med underhållning

Dag 2, 7 september 2018
07.00 – 09.00 Frukost & utställarmingel
09.00 – 10.25 Seminarium – Byggrelationer/Bygg relationer

Kristin Andersson
Idag är miljö och stadsplanering intimt förknippade med varandra och det kommer att bli alltmer så i framtiden. Byggbranschen står inför stora utmaningar vad gäller rekrytering, effektivisering och ökade krav från upphandlare och kunder. Hur vill vi att våra framtida städer ska se ut och vem ska bygga dem?

Kristin Andersson är VD för Stockholms Byggmästareförening och regionchef för Sveriges Byggindustrier Öst. Genom sitt stora engagemang för samhällsbyggnadsfrågor vill hon utveckla byggbranschen, genom hela kedjan från ide till förvaltning. Hon har en bred erfarenhet av stadsutveckling, myndighetsutövning och infrastrukturprojekt.

Marcus Majewski
Det är min absolut övertygelse att service är det största konkurrens-medlet just nu. Det är genom service organisationer kan differentiera sig i en värld där produkter kan kopieras enkelt och snabbt. När alla monopol är temporära är det servicen som gör skillnaden och skapar ett förtags DNA

Marcus Majewski är VD för Blue Hotel och har ägnat hela sitt yrkesverksamma liv åt servicebranschen. Tidigare har Marcus bland annat varit VD för Steam Hotel, The Thief, Nordic Light Hotel och Clarion Hotel Stockholm. Äventyren har varit många, men den gemensamma nämnaren har alltid varit service och servicens innebörd.

10.25 – 10.55 Paus
10.55 – 12.20 Seminarium – Bygg affären

Per Holknekt
Per Holknekt har inte bara hunnit startat 32 bolag, varav ett börsnoterades och värderades till en miljard kronor. Han har nämligen också levt som hemlös och förlorat både jobb och familj pga. missbruk. Per har en unik förmåga att förvandla aska till eld. Han är tacksam för vad livet gett honom och berättar både om motgångarna i livet samt utmärkelserna som bl.a. Årets bolagsgrundare, Årets Exportbolag, Årets Inspiratör med mycket mera. Med sin djupa kunskap och långa erfarenhet inom bolagsutveckling, varumärkesarbete/strategier samt entreprenörskap förmedlar Per utöver inspiration, skratt och tårar värdefulla nycklar, lärdomar, insikter och metoder som enkelt kan användas och appliceras på precis vem och vad som helst.

12.20 – 13.20 Lunch

Med reservation för programändringar.


 

Kontakt

Har du frågor om Byggmaterialdagarna? Kontakta Monica Björk på mejl eller telefon.

bmd@byggmaterialhandlarna.se 070 304 84 21